top of page
vegetabiliska Plockning

Innovativa odlingsråd och tänkvärda synsätt kring morgondagens matproduktion och människans relation till den levande jorden 

Händer jord_edited.jpg

Mina föreläsningar ger dig en inblick i den vackra, kärleksfulla och hållbara värld som jag tror är möjlig för oss människor att skapa. En värld där vi lever som en självklar del av naturen och där vi betraktar oss själva och livet som en process i ständig förändring och transformation.

 

Under föreläsningarna delar jag med mig av livserfarenheter från min tid som jordbrukare på det tidigare Rivendällgården på Kinnekulle – en självförsörjande, ekologisk och regenerativ gård.

 

Här kommer du nära säsongernas gång, vädrets skiftningar, livets skeden och den fascinerande resan från jord till bord. Jag delar med mig av insikter och lärdomar från livet på Rivendällgården och presenterar ett fördjupat, hjärtcentrerat perspektiv på mat. Upptäck hur vi tillsammans kan skapa en verklighet där hållbarhet och kärlek formar vår vardag.

Granatäpple blomknoppar

Mina föreläsningar riktar sig till privatpersoner, företag, föreningar, skolor och grupper.

 För priser och bokning

Kontakta mig via mail: ernedal@posteo.net 

eller telefon: 070-763 22 64

För mig är odling ett fredsarbete och ett politiskt ställningstagande.

Jag trädgården_edited.jpg

Hållbarhet och överflöd samexisterar

 

Hur kan vi odla och äta mat som tar hand om vår planet? Som har hög näringstäthet, innehåller mycket vitaminer och mineraler och är fri från besprutningsmedel och farliga ämnen som vi ännu inte fullt ut förstått konsekvenserna av?

I vår strävan efter en blomstrande planet blir ett vårdande av jorden en transformerande handling för att ta hand om oss själva och alla levande varelser. Vi är inte separerade från den magnifika jorden under våra fötter. Att ta hand om jorden är synonymt med att ta hand om oss själva. Det vi tillsätter i jorden hamnar i maten vi äter, och därmed i vårt blod och våra celler. 

 

Föreställ dig en värld där vi matar jorden med naturlig näring, undviker skadliga gifter och omfamnar ett varierat jordbruk som målar en tavla av olika grödor, gröngödsling och marktäckare på våra marker. Där vi människor vandrar runt i ett grönskande, livfullt paradis och äter mat som exploderar av smak och är nyttig på riktigt.

 

För att skapa en hälsosam oas för oss och andra arter, inser vi behovet av att övergå från konventionella jordbruksmetoder. Vårt fokus ligger inte längre på att massproducera näringsfattig, billig mat som bara ser tilltalande ut i grönsaksdisken. Istället föreställer vi oss en framtid med hållbart jordbruk som slår ut en ny kurs.

 

I denna vision är våra fält prydda med träd, myllrar av liv, rika på organiskt material och brukade med framtiden i åtanke. När jorden frodas, blir våra skördar också rikare – mer överflödiga, näringstätare och sprängfyllda av smak. Med rätt jordbrukspraxis kan vi binda kol i marken, stödja mikrolivet i jorden, öka artrikedomen och biologisk mångfald, och förstå vår enhet med allt levande. 

 

Följ med på denna inspirerande resa mot en framtid där hållbart jordbruk blir en ledstjärna för hälsa för jorden, en fristad för biologisk mångfald och ett bevis på den gränslösa potentialen hos regenerativa metoder. Där dagens jordbruk plötsligt blir ett verktyg för att vända den globala uppvärmningen och förbättra planetens välmående. Låt oss tillsammans så frön till förändring för en värld där varje skörd är en hyllning till näring och ekologisk harmoni.

Foton från Rivendällgården

gården 1 bild_edited.png
rivendäll bild 1.jpg
gården nr 4 hemsida.jpg
gården nr 2 hemsida.jpg
Blomsterbutik

We are part of nature - we are in the Earth, not on it.

We are like the cells in the body of the vast living organism that is planet Earth.
Ralph Metzner

bottom of page