top of page
Skogsstig

Frodas tillsammans:
Hållbart välbefinnande i en sammankopplad värld

Helhet och holism är nyckelord för mig. Att bidra till välmående och hälsa för vår jord och alla levande varelser är min brinnande passion. Jag tror att allt i vår värld är sammanlänkat och att hälsa och lycka är något vi uppnår tillsammans, inte bara i oss själva. 

 

Som samhälle kan vi bara lösa våra mest angelägna problem genom att knyta an till varandra, människa till människa. Mitt i vår mångfald, så är vi en.

Vilda bär

Min kompetens

  • Market gardener specialiserad inom ekologisk, regenerativ odling

  • Trädgårdsrådgivare, trädgårdsdesigner och föreläsare 

  • Internationellt certifierad Kundaliniyogalärare

  • Sat Nam Rasayan healing steg 1

  • Spelskapare och medgrundare av Psykologispel

  • Grundare av Rivendällgården på Kinnekulle

En spännande resa mot en mer medveten, hållbar och harmonisk tillvaro

 

I strävan efter ett hållbart liv i samklang med naturen startade jag Rivendällgården, ett småskaligt ekologiskt jordbruk, och drev det från 2015 till 2020. Trädgården modellerades efter den form av jordbruk som anses ha varit mest produktivt per landarea någonsin: ”French intensive gardening” som användes utanför Paris på 1800-talet. På gården odlade jag grönsaker till försäljning på 4000 kvm, anlade örtagård och skogsträdgård och planterade frukt- och bärodlingar med Agroforestry- och permakulturmetoder, samt hade småskalig djurhållning med frigående höns, gäss, ankor, grisar och mjölkfår på roterande gräsbete.

 

Utöver arbetet som market gardener levde jag som självförsörjande på min lummiga gård på landet, i nyfiket utforskande kring hur en alternativ, hållbar livsstil kan se ut i praktiken. Med ett kretsloppstänk ville jag bygga en näringsrik, levande jord, binda kol i marken, skapa ett hem för djur, bin och insekter, plantera träd, öka den biologiska mångfalden och samtidigt föda djur och människor. 

Så småningom väcktes en nyfikenhet i mig kring hur jag kan leva på ett hållbart sätt inte bara för jorden och naturen, utan också för min kropp och mitt sinne. Då fick kundaliniyoga och meditation börja ta en större plats i mitt liv.

Efter en inspirerande tid på Plum Village, ett buddhistiskt kloster i Frankrike, där jag fördjupade mig i mindfulness och meditation, utbildade jag mig till internationellt cert. Kundaliniyogalärare på Stockholm Kundaliniyoga Center. Sedan har jag fortsatt att utforska yogan genom att utbilda mig inom den yogiska healingtekniken Sat Nam Rasayan Kundaliniyoga Institutet.

Idag bor jag naturnära i Stockholm och mitt intresse för hälsa och välmående sträcker sig till både individuell och planetarisk nivå. De senaste åren har ett stort intresse för mänskliga relationer och psykologi fått ta mer och mer plats i mitt liv. Som medarbetare och produktutvecklare på Vänskapslabbet assisterar jag kurser, skriver texter och utvecklar nya produkter. Tillsammans med Daniel Ek har jag startat Psykologispel. Vi skapar forskningsbaserade frågespel som fördjupar relationer och lanserar vårt första spel våren 2024. 

Jag är nyfiken på att fortsätta utforska innebörden av att leva med inre och yttre hållbarhet och välmående på alla plan, som en mänsklig individ och som en del av ett större sammanhang. Jag odlar dagligen min inre trädgård.

Vill vi må bra på djupet så behöver vi ta hand om:

Vår inre värld

Vår kropp, vårt sinne, vårt hjärta och vår själ

Vår yttre värld

Människorna, djuren, växterna och alla levande varelser omkring oss

- hela vår planet

Skål med jordgubbar.JPG

Min vision

Jag drömmer om att arbeta med projekt som för samman människan, naturen och hjärtat. En dag hoppas jag driva och verka vid en självförsörjande, ekologisk kursgård som håller retreat och kurser inom yoga, välmående, regenerativ odling, hållbarhet, andlighet, kreativitet och personlig utveckling. 

Jag vill delta i skapandet av en fredlig, kärleksfull och inkluderande värld som går från ”me” to ”we”. Jag tror inte att medvetenhet och uppvaknande är en individuell process, utan att vi vaknar upp tillsammans.

Utmärkelser och Stipendier

”Fred Med Jorden”, Flory Gates Stipendiefond, 2018

Årets Landsbygdspris, Kinne hushållningsgille, 2017

"The world will be saved by the western woman."
Dalai Lama

bottom of page